Sayfa İçeriği
Periodontitis diş eti hastalığı ile benzer karakteristiği taşır. Diş eti kırmızı ve kanamalıdır. Ancak bu iltihabi süreçte periodontal yapıların derin kısımları (alveoler kemik ve periodontal ligament) etkilenmiştir. Ataşman kaybı ve cep oluşumu izlenmektedir. Kayıplar daha çok bölgesel olarak göze çarpmaktadır.
Farklılıklar seyir ve şiddet ile ortaya çıkmakta, kronik (Tip II) ve agresif (Tip III) formlar ile ayırt edilmektedir. Yaklaşık olguların %90 ınını kronik periodontitis oluşturmaktadır.
Tedavi: Periodontitis tabloların büyük bir çoğunluğu başarı ile tedavi edilebilmektedir.
Tedavi seçenekleri, farklı seyir formları ile çeşitlilik gösterebilir. Periodontitislerin erken safhada yakalanması oldukça nadirdir. Mekanik tedaviler tedavi seçiminde öncelik taşır. Bu birinci basamak tedavide diş taşı temizliği uygulanır. Düzenli yapılan diş taşı temizliği sayesinde hastalığın ilerlemesi durdurulabilir.
Diş taşı temizliği ile başlayan süreç kök yüzeyi düzleştirilmesi ve gingivektomi ile devam edebilir. Diş eti hastalığına neden olan geniz eti veya yetersiz bakım gibi etkenler belirlenip ortadan kaldırılmalıdır. Diş macunu veya ağız gargarası ile hastalı tedavi olamaz. Mutlak suretle diş hekimine gidilmeli ve birinci basamak tedavi süreci başlatılmalıdır.
Özel durumlarda lokal ve sistemik ilaçlardan destek alınabilmektedir. Ancak bir çok vakada iyi yapılan diş temizleme işlemi sonrası problem ortadan kalkar. Diş eti kanaması ve ağız kokusu şikayetleri giderilir.
Diş Eti Tedavisi Kliniği
İstanbul Korudent Diş kliniği diş eti hastalığı tedavisi işlemleri uygulamaktadır. Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya Randevu 02126616979
İstanbul Küçükçekmece Avcılar Beylikdüzü Sefaköy